SELAMAT DATANG KE BLOGSHOP SELL2U......

ASSALAMUALAIKUM........
SAYA DENGAN TANGAN TERBUKA MENGALU-ALUKAN ANDA UNTUK MELAWAT DAN MENGIKUTI BLOGSHOP INI.
SEMOGA ANDA GEMBIRA SEPANJANG PERJALANAN ANDA KE NEGARA NOVELAND..............

.......................................SELAMAT DATANG......................................

Khamis, 5 Mac 2015

KALAU DAH JODOH


HARGA RM22/25SS

Jujen, gadis manis yang berdikari. Memiliki perniagaan francais Korset Ajaib yang diusahakan semenjak di universiti lagi bersama sahabat karibnya, Azita. Jujen bercinta dengan Azmunir. Malangnya, setelah dua tahu melayari cinta, baharulah dia tahu bahawa Azmunir sudah beristeri dan mempunyai empat orang anak.
Kecewa, Jujen pulang ke kampung halamannya untuk mengubat rasa duka. Di sana, emaknya yang dikenali sebagai Kepala Segala Mafia di Malaysia, memastikan Azmunir tidak lagi menghubungi Jujen. Dan emak Jujen bersekongkol dengan Azita dan Nuha, seorang lagi rakan Jujen, untuk menemukan Jujen dengan lelaki lain. Sekali lagi malang menimpa Jujen apabila lelaki pertama yang diperkenalkan kepadanya, kedekut nak mampus hingga... bacalah sendiri nanti. Yang kedua pula, gagal mengawal libido dan cuba mencabul Jujen di tepi pantai. Jujen diselamatkan oleh siapa lagi kalau bukan Azmunir yang mengekorinya kerana tidak mampu melupakannya, namun pada masa yang sama Azmunir tak berani merapati Jujen lantaran takut dengan ugutan Kepala Mafia 1Malaysia tu.
Tidak lama selepas itu, Jujen, Azita dan Nuha mengikuti rombongan syarikat induk Korset Ajaib ke Kanada. Di sanalah Jujen bertemu dengan Vikram Arora, lelaki Punjab yang telah menjadi rakyat Kanada. Bermula dengan mengambil gambar bersama, mereka mula berhubungan melalui telefon. Akhirnya, Vic melamar Jujen dan Jujen bersetuju untuk berkahwin dengan Vic. Namun, impian mereka itu telah dihalang oleh abah Jujen yang mengambil tindakan kejam, membelasah anak sulung dan juga anak kesayangannya itu hingga hampir mati. Jujen diselamatkan oleh emaknya. Dia memandu pulang ke Kuala Lumpur dalam keadaan berdarah semasa bapanya pergi menunaikan solat subuh di masjid dan pengsan sebaik sahaja tiba di rumahnya. Azita membawa Jujen ke hospital dan sehari selepas itu, Jujen dibenarkan pulang. Azita menjaga Jujen dan sewaktu itulah, Vic menelefon Jujen. Marah dengan Vic, Azita menelefon dan memaki lelaki itu serta memberitahu Vic tentang azab yang terpaksa Jujen tempuhi demi mempertahankan keputusannya untuk berkahwin dengan Vic.
Dipendekkan cerita, Jujen akhirnya berkahwin juga dengan Vic. Dia sedih di hari pernikahannya kerana bersendirian tanpa keluarga. Di Kanada, mereka diduga pula oleh sejarah lalu Vic, pihak imigresen dan juga seorang wanita Arab bernama Naglaa. Walaupun sakit hati, rintangan itu tidaklah sepenting mendapatkan kemaafan daripada kedua ibu bapanya dan juga ibu bapa Vic. Itu yang Jujen usahakan dan pada hari mereka bergaduh mengenai Naglaa yang cuba menggoda Vic, abang Vic berkunjung ke rumah mereka untuk membawa berita dari India. Pada masa yang sama juga, mereka menerima surat daripada ibu bapa Jujen dan juga pihak imigresen. Hanya Allah sahaja yang tahu perasaan Jujen semasa itu.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Klik sini

get this widget here